Προϊόντα & Υπηρεσίες

EΠΙΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ

 

 

 1. ΕΛΑΣΤΙΚΟ

 

Νέα συνθετικά ελαστομερή, σύγχρονα πρόσθετα εξελιγμένα με την μέθοδο της νανοτεχνολογίας και η χρήση συνδυασμένων υλικών, μας δίνουν την δυνατότητα να επεκτείνουμε τα όρια των ιδιοτήτων της γκάμας των συμβατικών ελαστομερών, ώστε αυτά να μπορούν να καλύψουν ένα ακόμα πιο εκτεταμένο φάσμα εφαρμογών.

 

Η δέσμευσή μας στην ποιότητα, μαζί με την τεχνογνωσία όλων των σύγχρονων εξελίξεων στα ελαστομερή υλικά, έχουν δώσει στην εταιρεία εξέχουσα θέση στον χώρο των κατασκευαστών ελαστικών κυλίνδρων, διάκριση εξαιρετικά σημαντική στο σημερινό υψηλά ανταγωνιστικό βιομηχανικό περιβάλλον.

 1. ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗ

 

Οι χυτές ελαστομερείς πολυουρεθάνες καλύπτουν ένα φάσμα μηχανικών ιδιοτήτων που ξεπερνά τις τεχνολογίες συμβατικών υλικών. Αποτελούν τη μόνη απάντηση στις καταπονήσεις από τα ακραία μηχανικά φορτία της βαριάς βιομηχανίας.

 

Σαν υλικά, οι ελαστομερείς πολυουρεθάνες πρωτοπορούν σε εφαρμογές όπου απαιτείται όχι μόνο υψηλή σκληρότητα με ταυτόχρονη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου μηχανικών ιδιοτήτων, αλλά και υψηλός βαθμός ομοιογένειας υλικού, ιδιότητα καίριας σημασίας για τις ελαστομερείς επικαλύψεις κυλίνδρων, σε πολλές εφαρμογές στους διάφορους κλάδους της βιομηχανίας.

 

Οι εφαρμογές που προορίζονται για την χρήση ελαστομερούς πολυουρεθάνης απαιτούν αυξημένη κατάρτιση και ακρίβεια για την επιλογή των σωστών παραμέτρων, υλικών και διαστάσεων. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία μας αποτελούν εγγύηση ότι στην εταιρεία μας θα βρείτε και τις δύο.

 1. ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΕΠΙΚΑΛΥΨΕΙΣ

 

Νέες συνθέσεις επικάλυψης κυλίνδρων με εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή τριβής και αποκολλητικές ιδιότητες, επικαλύψεις με υψηλή αντοχή στην αποτριβή, και ελαστομερή με ειδικές απαιτήσεις σε ηλεκτρικές ιδιότητες, δεν είναι παρά ελάχιστα παραδείγματα των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει μία συνδυαστική εφαρμογή υλικών.

 

Τα συστατικά σε κάθε σύνθεση επικάλυψης κυλίνδρων συνδυάζονται προσεκτικά ώστε να μεγιστοποιείται ένα συνδυαστικό αποτέλεσμα. Αυτή η συνεργιστική αλληλεπίδραση διαφορετικών υλικών επάνω στην επιφάνεια ενός κυλίνδρου μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικές ιδιότητες, όχι εύκολα επιτεύξιμες με συμβατικά μέσα.

Κιβωτόπουλος σύνθετες επικαλύψεις κυλίνδρων

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΗΝΩΝ ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ

 1. ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ

 

Οι μεταλλικοί πυρήνες μπορούν να κατασκευάζονται από διάφορα υλικά, όπως ατσάλι, ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο, ορείχαλκο ή συνδυασμούς αυτών. Προορίζονται για εφαρμογές με επικάλυψη ή χωρίς, με ειδικά κατεργασμένη τη μεταλλική επιφάνεια, ή ακόμα και με ειδικές επιστρώσεις.

 

Με μεθόδους αντίστροφης σχεδίασης αλλά και σαν αποτέλεσμα μελέτης και κατάλληλης επεξεργασίας των καταγεγραμμένων πραγματικών συνθηκών της εκάστοτε διεργασίας, προσφέρουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένους μεταλλικούς πυρήνες για τους κυλίνδρους.

 

Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία μας αναλαμβάνει την συνολική κατασκευή βιομηχανικών κυλίνδρων, που προορίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες των γραφικών τεχνών, της βιομηχανίας μεταποίησης, της κλωστοϋφαντουργίας, ή ακόμα και τις κρίσιμες εφαρμογές της βιομηχανίας μετάλλων.

Κιβωτόπουλος μεταλλικοί πυρήνες κυλίνδρων
 1. ΠΥΡΗΝΕΣ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΑ ΥΛΙΚΑ

 

Οι ελαφρείς πυρήνες από σύνθετα υλικά βάζουν μία καινούργια στάθμη στον πήχη της απόδοσης και αξιοπιστίας των κυλίνδρων και αποτελούν ιδανική επιλογή για την βιομηχανία μεταποίησης.

 

Χρησιμοποιώντας την μέθοδο της περιέλιξης νήματος και κατάλληλες ποιότητες ανθρακονημάτων, μπορούμε να ρυθμίσουμε την στρεπτική και στατική ακαμψία των πυρήνων ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε διεργασίας, προσφέροντας στους πελάτες μας κυλίνδρους υψηλής απόδοσης σε προσιτό κόστος.

 

Τα σύνθετα και πολυστρωματικά υλικά προσφέρουν ξεκάθαρα πλεονεκτήματα και, στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορούν να αντικαταστήσουν τους συμβατικούς χαλύβδινους και αλουμινένιους πυρήνες. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα αυτά είναι το ελαττωμένο βάρος σε συνδυασμό με μία αύξηση της ακαμψίας του κυλίνδρου, που συνεπάγεται σε μία χαμηλή περιστροφική αδράνεια και δυνατότητα περιστροφής σε υψηλές ταχύτητες.

 

Για απαιτητικές εφαρμογές στην βιομηχανία μεταποίησης χάρτου, πλαστικών μεμβρανών και λεπτού φύλλου αλουμινίου, οι ελαφρείς πυρήνες έχουν άμεση επίδραση στην παραγωγικότητα και την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

 

Πυρήνες που είναι κατασκευασμένοι με ανθρακονήματα και εποξικές ρητίνες μπορούν να επικαλυφθούν με ελαστικές συνθέσεις, αλλά και με ελαστομερείς πολυουρεθάνες ή άλλες σύνθετες επικαλύψεις. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε μεγαλύτερο εύρος εφαρμογών και είμαστε σε θέση να διαθέσουμε στους παραγωγούς της βιομηχανίας μεταποίησης ελαφρείς κυλίνδρους με αντιτριβικές, αποκολλητικές, αντιστατικές, οξύμαχες ή άλλες επιφάνειες.

 1. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥΣ

 

Το γενικότερο φάσμα υπηρεσιών μας περιλαμβάνει:

 1. Κατασκευές νέων πυρήνων με σχέδια του πελάτη ή κατόπιν δικής μας μελέτης. Οι πυρήνες μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά, όπως ατσάλι, ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο, βιομηχανικά πλαστικά ή ακόμα και από σύνθετα υλικά.
 2. Μηχανουργικές επισκευές σε φθαρμένους άξονες, τροποποιήσεις και κατεργασία των ακραξονίων στις αρχικές προδιαγραφές, ευθυγράμμιση των ακραξονίων και δημιουργία νέων κέντρων.
 3. Στατική και δυναμική ζυγοστάθμιση αξόνων και κυλίνδρων.
 4. Λείανση της εξωτερικής επιφάνειας των κυλίνδρων και καμπύλες ή άλλες διαμορφώσεις/χαράξεις στις προδιαγραφές του πελάτη.
 5. Επιχρωμίωση και κάθε είδους επιμετάλλωση μεταλλικών κυλίνδρων.
 6. Ηλεκτρονική ανάλυση του ίχνους πατήματος σε συστήματα nip rolls και ρύθμιση των παραμέτρων της διεργασίας σε πραγματικό χρόνο για την επίτευξη μιας ομοιόμορφης κατανομής της γραμμικής πίεσης.
 7. Κατασκευή ξυλοκιβωτίων και κατάλληλων συσκευασιών για την ασφαλή μεταφορά των κυλίνδρων σας.

ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

 

Στον βιομηχανικό κόσμο, η διάβρωση είναι υπεύθυνη για ζημιές εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο.

 

Στις περιπτώσεις που οι χημικοί παράγοντες και τα αποξεστικά υλικά προκαλούν διαβρωτική φθορά σε δοχεία, σωληνώσεις, μεταλλικά εξαρτήματα και δεξαμενές από σκυρόδεμα, η εταιρεία ΚΙΒΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Μ.Α.Ε. προσφέρει στη βιομηχανία τεχνολογικές λύσεις στο τομέα της αντιδιαβρωτικής προστασίας με ελαστομερή.

 

Οι ελαστομερείς συνθέσεις χάρη στην υψηλή ελαστικότητα και την δύναμή τους, αποδεικνύονται ανθεκτικές στην αποτριβή που προκαλείται από αποξεστικά υλικά και, για τον λόγο αυτό, θεωρούνται η καλύτερη λύση για την αντιτριβική προστασία μεταλλικών επιφανειών, όπως και επιφανειών από σκυρόδεμα.

 

Προσφέρουμε στους πελάτες μας μία ευρεία γκάμα ελαστομερών συνθέσεων που μπορεί να εφαρμοστεί είτε επιτοπίως, είτε στις εγκαταστάσεις μας.

Κιβωτόπουλος αντιδιαβρωτική προστασία
arrow-down
Πάνω από 65 χρόνια τώρα, η ΚΙΒΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Μ.Α.Ε. στέκεται στο πλευρό της βιομηχανίας.
Με σημαντικό μερίδιο αγοράς στην κατασκευή βιομηχανικών κυλίνδρων και στην εφαρμογή ελαστομερών επικαλύψεων συμμετέχουμε σε έργα που κινούν την παραγωγή προς το μέλλον.